Friday, 30 November 2012

ΗΣΑΠ - To whom it might concern...

Ηθικο διδαγμα: Οποιος έχει βυζιά δεν πληρώνει εισιτήριο!

(. )( .)
Αν έχεις στήθος διάβαινε...


Μήπως να το κανουμεεε... Zargkana?!?ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Υπ'οψιν Κας Διαμαντίδου

Δια της παρούσης και κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας (22 Οκτ. 2012) επιθημώ να καταγγείλω την παραβατική στάση ελεγκτού της ετερείας σας, με ταυτότητα ΗΣΑΠ υπ'αριθμ: Μ. 2483.

Την Δευτερα 22 Οκτωβρίου 2012, έχοντας επιβιβασθεί από Βικτώρια (08.31) και αποβιβασθεί στον σταθμό Ομονοίας, κατευθυνόμενος προς την γραμμή 2 του Μετρό προς Αγ. Δημήτριο - Αλ. Παναγούλη, έτυχα μαζικού ελέγχου εισιτηρίων απο ελεκτές της εταιρεία σας (ταυτότητες ΗΣΑΠ), αμέσως μετά τον έλεγχο του εισιτηρίου μου η προσοχή μου εστράφει σε ελεγκτή σας.
Η συμπερίφορά του, εχοντας μόλις ανακαλύψει νεαρή δεσποινίδα ανευ εισιτηρίου ήταν τέτοια που αισθάνθηκα την ηθική υποχρέωση να παρακολουθήσω εκ του σύνεγγυς (λιγα βηματα μολις πισω από την πλάτη του) την διαδικασία ελέγχου.

Καθώς ο μεταξύ τους διάλογος μακρυγορούσε και ελεγχόμενοι και ηλεγμένοι επιβάτες αποχωρούσαν απο το σημείο, για να μην προκαλέσω το ενδιαφέρων άλλων ελεγκτων με την μη απομάκρυνση μου, αποσύρθηκα σε παρακείμενη γωνία απ'όπου και παρακολούθησα των ελεγκτή σας να διώχνει την νεαρή "λαθρεπιβάτη" χωρίς να  βεβαιώσει την παράβαση και χωρίς να "κόψει" το προβλεπόμενο απο το άρθρο 1 του Ν. 1214/81 πρόστιμο.

Σε ερώτισή μου αν ειμαι "μ...... εγώ που πληρωνω εισιτήριο;" κατόπιν συντομων υπεκφυγών του υπαλλήλου σας και επιμονής μου στο συμβάν όπου και ενημέρωθηκε πως είμαι μάρτυρας της παράβασης του με αφορμή την συγκεκριμμένη "κοπελιτσα" έλαβα την απάντηση "είναι μόνο 15 ετών"...

Τότε προχώρισα στην ανάγνωση του αριθμού του δελτίου ελέγκτού που εφερε και τον ενημέρωσα για την πρόθεσή μου να  προβώ σε καταγγελεία.

Δεδομένο τον Δημόσιο χαρακτήρα της ΗΣΑΠ Α.Ε. δια της παρούσης καταγγελείας απαιτώ την άμεση και ολοκληρωτική καταβολή του προστίμου στην εταιρεία σας από των εν λόγω ελεγκτή, καθώς και την απομάκρινσή του απο την εν λόγω θέση λογω κατάχρησης εξουσίας.

Μετά τιμής
Συμεωνάκης Μάνος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αξιότιμε Κύριε Συμεωνάκη,

Σε απάντηση της ηλεκτρονικής σας επιστολής σας γνωρίζουμε ότι, από τη διερεύνηση του περιστατικού που μας αναφέρετε δεν προέκυψαν στοιχεία για τον καταλογισμό ευθύνης στον υπάλληλό μας. Σύμφωνα με την έγγραφη αναφορά του, η ανήλικη επιβάτης στην οποία αναφέρεστε επέδειξε εισιτήριο μειωμένης αξίας που είχε εκδοθεί από Αυτόματο Μηχάνημα Εκδοσης Εισοτηρίων, η ισχύς του οποίου έληγε σε δύο λεπτά. Ο ελεγκτής Εισιτηρίων ενημέρωσε την επιβάτιδα ότι προκειμένου να συνεχίσει τη διαδρομή της θα έπρεπε να επικυρώσει εκ νέου το εισιτήριό της, πριν την εκπνοή του χρόνου ισχύος του, ώστε να εξακολουθεί να ισχύει για μια και μόνο διαδρομή προς μια κατεύθηνση. Η επιβάτιδα προχώρησε στην επικύρωση του εισιτηρίου της και συνέχισε τη διαδρομή της, αφού πρώτα το επέδειξε εκ νέου στον υπάλληλό μας.
Παρόμοιο περιστατικό με αυτό που μας περιγράφετε δεν έχει πέσει στην αντίληψή μας ούτε έχει αναφερθεί από άλλον επιβάτη.

Παρ'ολα αυτά η εταιρεία μας θα παρακολουθεί τη συμπεριφορά του εν λόγω υπαλλήλου καθώς και τυχόν άλλα παράπονα για αυτή και, εφόσον διαπιστωθεί τεκμηριωμένη υπέρβαση έναντι των υποχρεώσεών του, θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Κλείνοντας θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τις επισημάνσεις, παραμένουμε στη διάθεσή σας, δεκτικοί σε κάθε καλοπροαίρετης κριτικής και υπόδειξης, που συμβάλλει στη βελτίωση των παρεχώμενων υπηρεσιών μας και την μέσω αυτής βελτίωση της καθημερινότητας του πολιτη.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Μ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ


No comments:

Post a Comment